inchide acest mesaj

Livrare azi: Mai ai la dispozitie 12 ore 21 minute in care poti comanda pentru astazi

Limbajul si semnificatia florilor


Afla ce mesaj transmite fiecare floare. Limbajul florilor s-a dezvoltat in special in epoca Victoriana, cand florile erau trimise pentru a comunica un sentiment sau un mesaj intr-o forma mai putin evidenta.

Trandafirii

In varianta de culoare rosie semnifica iubirea adevarata, trandafirii albi semnifica iubire eterna, liniste si inocenta.
Trandafirii de culoare galbena transmit prietenie sau iubire platonica iar trandafirii roz semnifica gratia.

Lalelele

Lalelele rosii transmit o declaratie de iubire, iar cele galbene o declaratie de iubire fara speranta.

Orhidee

Orhideele sunt flori distinse si folosite inca din antichitate pentru a simboliza seductia si pretuirea. In Grecia antica orhideea este un simbol al virilitatii, iar aztecii si chinezii credeau in diverse proprietati curative ale orhideei, utilizand-o pentru a se apara impotriva bolilor.

Crinii

Crinul - o floare foarte expresiva are diverse semnificatii in functie de culoare. Crinul alb semnifica majestuozitate si puritate, iar in varianta roz transmite un sentiment si un mesaj de prosperitate, fiind ideal pentru a exprima felicitarile dvs. legate de un anumit eveniment.

Alstroemeria sau crinul peruvian

Alstroemeria este o floare cu un colorit spectaculos, seamana cu un crin in miniatura si este un simbol al prieteniei si devotamentului, poate fi oferita impreuna cu alte flori sau chiar in buchete doar de alstroemeria.

Garoafele

Unele dintre cele mai vechi flori, garoafele simbolizeaza in general fascinatia si chiar iubirea. Garoafele albe sunt exponentele puritatii si norocului iar cele rosii ale afectiunii si iubirii.